Diersoorten ontdekt Suriname

Diersoorten ontdekt Suriname Rotterdam. In het oosten van Suriname zijn 24 nieuwe diersoorten ontdekt waaronder een dwergmeerval met een enorme bek en een zogeheten harlekijnkikker met een paars fluorescerende tekening, hiernaast op de foto. De ontdekkingen zijn gedaan tijdens wetenschappelijke expedities in 2005 en 2006, in opdracht van natuurbeschermingsorganisatie Conservation International. De dieren leven in de gebergteplateaus ten zuidoosten van Paramaribo. Naast de harlekijnkikker zijn nog vier andere kikkersoorten in het gebied nieuw voor de wetenschap alsmede vijf vissoorten, twaalf mestkevers en een mier. Dat er zoveel nieuwe soorten zijn gevonden is een inschatting van de biologische experts bij de expeditie; pas na een wetenschappelijke publicatie worden de ontdekkingen erkend. De studie is mede betaald door BMP Billiton en Alcoa-dochter Suralco. Deze bedrijven bezitten de rechten om in het onderzochte gebied bauxiet (aluminiumerts) te gaan winnen. Volgens Conservation International zullen de mijnbouwbedrijven de resultaten van de resultaten van de wetenschappelijke studie ‘respecteren’. Of dat betekent dat de bauxietwinning in het gebied doorgaat was gisteren nog onduidelijk. (NRC) Foto Reuters A purple fluorescent frog, of the genus Atelopus and discovered during a follow-up survey of the Nassau plateau in mid 2006 by Surinamese scientists Paul Ouboter and Jan Mol, is seen in this undated handout photo. The frog is one of 24 new species found in the South American highlands of Suriname, conservationists reported on June 4, 2007, warning that these creatures are threatened by illegal gold mining. REUTERS/Paul Ouboter/Handout (UNITED STATES) ONE TIME EDITORIAL USE ONLY WITH STORY. NO ARCHIVES. NO SALES.
Diersoorten ontdekt Suriname Rotterdam. In het oosten van Suriname zijn 24 nieuwe diersoorten ontdekt waaronder een dwergmeerval met een enorme bek en een zogeheten harlekijnkikker met een paars fluorescerende tekening, hiernaast op de foto. De ontdekkingen zijn gedaan tijdens wetenschappelijke expedities in 2005 en 2006, in opdracht van natuurbeschermingsorganisatie Conservation International. De dieren leven in de gebergteplateaus ten zuidoosten van Paramaribo. Naast de harlekijnkikker zijn nog vier andere kikkersoorten in het gebied nieuw voor de wetenschap alsmede vijf vissoorten, twaalf mestkevers en een mier. Dat er zoveel nieuwe soorten zijn gevonden is een inschatting van de biologische experts bij de expeditie; pas na een wetenschappelijke publicatie worden de ontdekkingen erkend. De studie is mede betaald door BMP Billiton en Alcoa-dochter Suralco. Deze bedrijven bezitten de rechten om in het onderzochte gebied bauxiet (aluminiumerts) te gaan winnen. Volgens Conservation International zullen de mijnbouwbedrijven de resultaten van de resultaten van de wetenschappelijke studie ‘respecteren’. Of dat betekent dat de bauxietwinning in het gebied doorgaat was gisteren nog onduidelijk. (NRC) Foto Reuters A purple fluorescent frog, of the genus Atelopus and discovered during a follow-up survey of the Nassau plateau in mid 2006 by Surinamese scientists Paul Ouboter and Jan Mol, is seen in this undated handout photo. The frog is one of 24 new species found in the South American highlands of Suriname, conservationists reported on June 4, 2007, warning that these creatures are threatened by illegal gold mining. REUTERS/Paul Ouboter/Handout (UNITED STATES) ONE TIME EDITORIAL USE ONLY WITH STORY. NO ARCHIVES. NO SALES. REUTERS