Zeven nominaties kinderboeken voor Gouden Griffel

Amsterdam, 4 juni. De stichting CPNB heeft dit jaar zeven boeken van Nederlandse of Vlaamse auteurs genomineerd voor de Gouden Griffel, de jaarlijks prijs voor het mooiste kinderboek. Dat heeft de CPNB maandag bekendgemaakt. De stichting kende negen zilveren griffels toe aan kinderboeken in vijf categorieën. Zeven aan de genomineerden en twee aan vertaalde boeken, die niet meedingen naar een Gouden Griffel. De Zilveren Griffels 2007 zijn voor De wonderbaarlijke reis van Edward Tulane van Kate Di Camillo, Bibi`s bijzondere beestenboek van Bibi Dumon Tak, Vogelontdekgids van Nico de Haan, Bezoek van Mister P. van Veronica Hazelhoff, Een kleine kans van Marjolijn Hof, Lola en de leasekat van Ceseli Josephus Jitta, Robin is verliefd van Sjoerd Kuyper, Heb je mijn zusje gezien? van Joke van Leeuwen en Hou van die hond van Sharon Creech. De Zilveren Griffels worden toegekend in drie leeftijdscategorieën en in de categorieën informatief en poëzie. Die laatste categorie is er dit jaar voor het eerst en gaat naar Hou van die hond. Wie de Gouden Griffel wint, wordt op 2 oktober bekendgemaakt.