Even geen AZ meer zien

Deze week: Alkmaar

Plek: supportersshop De Twaalfde Man, Hoogstraat

Foto Luciana Caputo Morgen wil ik... van maandag 4 juni Leo Hagenaar artikel Eppo König Foto Luciana Caputo (persoon moet vrijstaand gemaakt worden)
Foto Luciana Caputo Morgen wil ik... van maandag 4 juni Leo Hagenaar artikel Eppo König Foto Luciana Caputo (persoon moet vrijstaand gemaakt worden) Caputo, Luciana

Wie: Leo Hagenaar (57) Wat: supportersshop-houderKrant: De Telegraaf, NRC Handelsblad, Alkmaarsche Courant Tv: Spoorloos, VermistRadio: Radio 1Website: –

Wat bent u aan het doen?

„Ik heb net een AZ-vlag verkocht.”

Toch nog?

„Weer, evengoed.”

Hoe gaat het met u?

„Wat zal ik zeggen? Het is enorm druk geweest. Toen de landstitel in zicht kwam, wilde iedereen ineens shirtjes en vlaggen van AZ. Pure ophitserij, hoor. Als de buren een vlag hadden, stonden de mensen de volgende dag aan de balie. Bij de fanshop in het stadion vroegen ze me of ik ze niet helemaal leeg wilde kopen.”

Niet het beste seizoen, hè.

„Nee, eerst die kampioenswedstrijd tegen Excelsior. Zag er goed uit, maar sommige spelers hadden echt chocola in de benen. Toen de bekerfinale tegen Ajax. Speelden we goed, maar hadden we onfortuinlijke penalty’s. En de play-offs, hè. Drie wedstrijden verloren. Het kan niet erger, ha ha.”

U neemt het goed op.

„Ik ben vrij nuchter. En al 45 jaar lid. Op mijn dertiende zat ik al voor een kwartje in het jongenshok achter het doel. Nu zit ik op de eretribune. ”

Wat zou u morgen het liefst doen?

„Ik ga morgen op vakantie. Wat dacht je daarvan?”

Waarheen?

„Canarische Eilanden. Acht dagen.”

Wordt daar nog een beetje gevoetbald?

„Hou op. Ik heb op vakantie één keer een wedstrijd bezocht. Op Mallorca. Een heksenketel. Duwen, trekken. Een taxi die je een kilometer van het stadion afzet. Dat nooit meer.”

Gaat er iemand mee?

„M’n vrouw. Of jij moet nog een jonge vriendin voor me hebben?”

Weekje niksdoen, dus?

„Een excursie is leuk. Misschien wat shoppen. Maar vooral bijkomen.”

En als u terug bent?

„Dan gaan we weer op vakantie. Doen we altijd. Dit is eigenlijk een extra weekje. In juli beginnen de trainingen weer. Maar dat duurt gelukkig nog even. Ik kan geen AZ meer zien.”