Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief

Milieu en natuur

Dood

Tegen elf uur ’s avonds mag mijn hond achter het huis even loslopen. Als ik fluit komt hij aangedraafd met het konijn van de buren in z’n bek… dood en modderig, maar zo te zien ongehavend. Omdat het licht bij de buren al uit is, klim ik over het hek en zet het beestje terug

Tegen elf uur ’s avonds mag mijn hond achter het huis even loslopen. Als ik fluit komt hij aangedraafd met het konijn van de buren in z’n bek… dood en modderig, maar zo te zien ongehavend. Omdat het licht bij de buren al uit is, klim ik over het hek en zet het beestje terug in z’n hok. De volgend ochtend hoor ik een bloedstollende kreet van de buurman. Als ik langs m’n neus weg vraag wat er is, zegt hij: „Gisteren hebben we ons konijn op het veldje hierachter begraven en nu ligt-ie weer in z’n hok… dood.”
Ariejan Goudswaard