Radio Voorkeur

Vroege Vogels. Aandacht voor de de weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) als libel van de maand. Verder o.a. een actieplan voor de bedreigde Vroedmeesterpad en de Geelbuikvuurpad in Limburg en een historische fietstocht langs de Gooische Stuwwal, die vorig jaar tot Aardkundig monument is benoemd. Radio 1, 08.10-10.00u.

Radio Atelier: Tomaat met suiker. Documentaire waarin Ant Haima naar een foto kijkt van haar jonge ouders die haar als baby vasthouden. Zij beseft op dat ogenblik dat haar ouders nog heel wat boven het hoofd hangt. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. In het zoekprogramma naar het ware, goede en schone een gesprek met Ronald Meester die het boek De man die God kende. Christelijke spiritualiteit voor niet-ongelovigen schreef, een Jezusboek, waarin hij op zoek gaat naar een persoonlijk antwoord op wat de kern van het christendom is. Daarna een gesprek met met theoloog Herwi Rikhof over het weerbarstige leerstuk van de triniteit, en verder aandacht voor de gedichten van Wiel Kusters uit de bundel Zielverstand. Radio 5, 23.00-0.02u.