Geslaagde rentree Beckham

David Beckham krijgt een applauswissel na zijn succesvolle rentree in het Engelse elftal. Engeland speelde voor het eerst op het vernieuwde Wembley. Het oefenduel met Brazilië eindigde in 1-1. (Foto AP) England's soccer star David Beckham akwoledges the crowd as is substituted during an exhibition soccer match against Brazil, at Wembley Stadium in London, Friday June 1, 2007. The match finished 1-1 draw. (AP Photo/Alastair Grant)
David Beckham krijgt een applauswissel na zijn succesvolle rentree in het Engelse elftal. Engeland speelde voor het eerst op het vernieuwde Wembley. Het oefenduel met Brazilië eindigde in 1-1. (Foto AP) England's soccer star David Beckham akwoledges the crowd as is substituted during an exhibition soccer match against Brazil, at Wembley Stadium in London, Friday June 1, 2007. The match finished 1-1 draw. (AP Photo/Alastair Grant) Associated Press

David Beckham heeft gisteravond in Londen een succesvolle rentree gemaakt in het Engelse elftal. De 32-jarige middenvelder die sinds de nederlaag op het WK van 2006 van Engeland tegen Portugal niet meer werd geselecteerd, gaf in het oefenduel met Brazilië weer een paar fraaie voorzetten. Uit een daarvan kopte verdediger John Terry Engeland naar een 1-0 voorsprong.

De wedstrijd tussen Engeland en Brazilië eindigde in 1-1. De Braziliaan Diego van Werder Bremen maakte vlak voor tijd 1-1. Het was het eerste duel van Engeland in het vernieuwde Wembley en tevens de eerste ontmoeting tussen de teams sinds het WK van 2002.

Twaalf minuten voor het einde kreeg Beckham een applauswissel. De Engelsman vertrekt deze zomer van Real Madrid naar LA Galaxy. Bij de Engelsen maakte ook Michael Owen zijn rentree. De spits raakte tijdens het WK van vorig jaar zwaar geblesseerd en speelde driekwart jaar niet.

Voor de wedstrijd werd Alan Ball herdacht, de ster van het WK van 1966 die onlangs overleed. Publiek en spelers applaudisseerden een minuut lang voor Ball. De Engelsen speelden met een rouwband. Engeland speelt woensdag een EK-kwalificatieduel tegen Estland.

Bij Brazilië debuteerde Afonso Alves. De spits van Heerenveen viel na 71 minuten in voor Kaká.