Babyverbod voor moeder dood kind

Rotterdam, 2 juni. Het Openbaar Ministerie heeft gisteren voor de rechtbank in Rotterdam geëist dat de moeder van de gedode baby Melanie een reclasseringstraject volgt dat gericht is op niet meer zwanger worden. Justitie acht Diana van der V. medeplichtig aan de dood van haar drie maanden oude kind, omdat ze niet ingreep tegen mishandeling terwijl ze wist wat er gebeurde. De officier van justitie eiste ook 24 maanden gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Van der V. hoeft niet terug naar de cel, omdat zij de straf al heeft uitgezeten in voorarrest en voorlopige hechtenis. Het meisje werd vanaf de geboorte stelselmatig door haar vader mishandeld. Hij kon niet tegen het huilen van de baby. De rechter legde hem vorig jaar vier jaar cel en tbs met dwangverpleging op. Marco H. legde geregeld zijn hand over de neus en mond van het meisje om het huilen te stoppen . Op 27 december 2005 takelde de man, die het kind grotendeels verzorgde, het meisje zo erg toe, dat ze een dag later in het ziekenhuis overleed. De 34-jarige moeder van het meisje heeft nooit actie ondernomen om de mishandelingen door haar echtgenoot tegen te gaan. Dde rechter doet 15 juni uitspraak.