6 Voorproeven

Persoonlijke voorproever Une affaire de goût Ned. 2, 00.00-01.30u., Bernard Rapp, 2000, Fr Frédéric Delamont (Bernard Giraudeau) is een miljonair die zijn geld verdient met niet nader aangeduide zaken. We zien hem voor het eerst in een sterrenrestaurant in Lyon, waar hij de ober, Nicolas Rivière (Jean-Pierre Lorit), vraagt zijn voorproever te worden. Al snel blijkt dat het voorproeven meer behelst dan het keuren van de gerechten die Delamont op talrijke zakendiners moet verorberen. Delamont probeert zijn eenzaamheid op te heffen. Hij probeert een ander in zichzelf te veranderen. Hij komt een heel eind, want hij heeft geld en charisma. Dat het niet ongeloofwaardig wordt dat Nicolas zo ver met Delamont meegaat, is voor een groot deel aan Giraudeaus spel te danken. Maar ook Delamonts tegenspeler is goed gecast. Jean-Pierre Lorit is kleurloos en ijdel genoeg om aannemelijk te maken dat hij op verzoek wel iemand anders wil worden.
Persoonlijke voorproever Une affaire de goût Ned. 2, 00.00-01.30u., Bernard Rapp, 2000, Fr Frédéric Delamont (Bernard Giraudeau) is een miljonair die zijn geld verdient met niet nader aangeduide zaken. We zien hem voor het eerst in een sterrenrestaurant in Lyon, waar hij de ober, Nicolas Rivière (Jean-Pierre Lorit), vraagt zijn voorproever te worden. Al snel blijkt dat het voorproeven meer behelst dan het keuren van de gerechten die Delamont op talrijke zakendiners moet verorberen. Delamont probeert zijn eenzaamheid op te heffen. Hij probeert een ander in zichzelf te veranderen. Hij komt een heel eind, want hij heeft geld en charisma. Dat het niet ongeloofwaardig wordt dat Nicolas zo ver met Delamont meegaat, is voor een groot deel aan Giraudeaus spel te danken. Maar ook Delamonts tegenspeler is goed gecast. Jean-Pierre Lorit is kleurloos en ijdel genoeg om aannemelijk te maken dat hij op verzoek wel iemand anders wil worden.

Une affaire de goût

Ned. 2, 00.00-01.30u., Bernard Rapp, 2000, Fr

Frédéric Delamont (Bernard Giraudeau) is een miljonair die zijn geld verdient met niet nader aangeduide zaken. We zien hem voor het eerst in een sterrenrestaurant in Lyon, waar hij de ober, Nicolas Rivière (Jean-Pierre Lorit), vraagt zijn voorproever te worden. Al snel blijkt dat het voorproeven meer behelst dan het keuren van de gerechten die Delamont op talrijke zakendiners moet verorberen. Delamont probeert zijn eenzaamheid op te heffen. Hij probeert een ander in zichzelf te veranderen. Hij komt een heel eind, want hij heeft geld en charisma. Dat het niet ongeloofwaardig wordt dat Nicolas zo ver met Delamont meegaat, is voor een groot deel aan Giraudeaus spel te danken. Maar ook Delamonts tegenspeler is goed gecast. Jean-Pierre Lorit is kleurloos en ijdel genoeg om aannemelijk te maken dat hij op verzoek wel iemand anders wil worden. (AW)