Toby Paterson

Wie had ooit gedacht, dat strakke architectuur een gevoel van nostalgie kan oproepen? Zelfs bij een gebouw dat iedereen lelijk vindt, zoals de Zwarte Madonna in Den Haag. De Britse kunstenaar Toby Paterson (1974, Glasgow) liet zich voor zijn expositie Generosity in het Haagse kunstcentrum Stroom inspireren door o.m. de Zwarte Madonna. Hij toont in foto's, schilderijen en sculpturen dat architectuur onderhevig is aan de tijdgeest en ook verbonden is met emoties.

Wie had ooit gedacht, dat strakke architectuur een gevoel van nostalgie kan oproepen? Zelfs bij een gebouw dat iedereen lelijk vindt, zoals de Zwarte Madonna in Den Haag. De Britse kunstenaar Toby Paterson (1974, Glasgow) liet zich voor zijn expositie Generosity in het Haagse kunstcentrum Stroom inspireren door o.m. de Zwarte Madonna. Hij toont in foto's, schilderijen en sculpturen dat architectuur onderhevig is aan de tijdgeest en ook verbonden is met emoties.

Toby Paterson t/m 17 juni in Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag. Wo-zo 12-17u.