Televisie Voorkeur

actualiteiten

EénVandaag. Meer dan tien jaar na het Dutroux-drama kijkt de vader van de vermoorde Julie Lejeune, Jean-Denis, terug. Hij vertelt onder meer over het boek dat hij schreef en over de organisatie voor het opsporen van verdwenen kinderen Childfocus, die hij oprichtte. Verder aandacht voor de CITES-conferentie komend weekend in Nederland, waarin de bescherming van olifanten centraal staat. Ned.1, 18.20-18.50u.

Nova. Interview met de Amerikaanse schrijver en (internet)journalist Dave Eggers over zijn laatste boek Wat is de wat, waarin hij het levensverhaal beschrijft van de Soedanese vluchteling Valentino Achak Deng. Voor het verhaal reisde Eggers in 2003 met Deng naar Zuid-Soedan, waar Deng werd herenigd met zijn familie, die hij zeventien jaar niet had gezien. Ned. 2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

Wat heet! Acteur Jochem ten Haaf praat over toneel, film en televisie, Bart Peeters vertelt waarmee hij bezig is in zijn programma Hoe?Zo!. Presentatie Isolde Hallensleben. Ned.3, 19.25-20.25u.

Barend, Blazer en de ere-Nipkow. Naar aanleiding van de prijs voor hun televisiewerk een compilatie van hoogtepunten en andere memorabele ogenblikken uit de televisieprogramma’s die werden gemaakt door Sonja Barend en Ellen Blazer. Ned.1, 22.05-23.00u.

Knevel & Van den Brink. Gasten: Richard Krajicek, ex-toptennisser en directeur van het ABN Amro-tennistoernooi, en Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken. Ned.1, 23.00-23.55u.

Question Time. Presentator David Dimbleby legt vragen afkomstig van een geselecteerd studiopubliek voor aan een panel dat deze keer bestaat uit Lord Hattersley, de Britse parlementsleden Caroline Spelman en Sarah Teather, de historicus Simon Schama en Greg Dyke. BBC1, 23.35-0.35u.

documentaire

Holland Doc: Tijn ... Tino – Adoptiekind zoekt familie. Documentaire over de fotograaf Tijn van Dijk, die op driejarige leeftijd uit Indonesië is geadopteerd, en die terugkeert naar zijn geboorteland voor een groot fotoproject met als rode draad de vraag: hoe zou mijn leven er hebben uitgezien als ik niet geadopteerd was. Hij wordt islamitisch, trouwt met Desi en vestigt zich definitief bij haar familie in de kampong in Indonesië. Ned.2, 22.45-23.55u.

informatief

Mary Queen of Shops. Programma waarin Mary Portas haar missie uitdraagt, het in stand houden en ondersteunen van kleine kledingzaken tegenover de grote winkelketens. In de aflevering JuJu wordt geprobeerd de kledingwinkel van Soly en Tom in Brighton, die per week duizend pond verlies maakt, te redden door uitgekookt inkopen van een nieuwe hippe collectie om een nieuw kapitaalkrachtiger publiek te trekken. BBC 2, 22.00-23.00u.

Is dat eigenlijk wel zo? De vliegende theeketel. Er bestaan geen niet-religieuze culturen op aarde. Sinds het ontstaan van de mensheid speelt geloof in hogere machten een rol in elke maatschappij. Waarom kunnen mensen niet zonder geloof? Een onderzoek naar de neiging van mensen om zich over te geven aan externe machten. Zouden mensen überhaupt zonder geloof kunnen leven? Waarom bestaan er eigenlijk geen léúke religies, vraagt presentator Francisco van Jole zich af. Ned.3, 22.00-22.30u.

Dossier 2300: Bloedbad op Columbine High School. Op 20 april 1999 openden de studenten Eric Harris en Dylan Klebold het vuur op hun medestudenten. Twaalf studenten en een leerkracht werden gedood, verder vielen er 24 gewonden. Ouders, politie, leerlingen, de schoolleiding en politici kijken terug op de schietpartij en de gevolgen. RTL 4, 22.55-23.55u.

documentaire

This world: Hunting for Hezbollah. Documentaire waarin de macht in invloed van de terroristische organisatie Hezbollah worden onderzocht vanuit Bagdad. BBC 2, 20.00-2.30u.

The museum. Tiendelige documentaireserie over de gebeurtenissen achter de schermen van het British Museum. In de vierde aflevering Bursting at the Seams is te zien hoe het museum constant bezig is met nieuwe indelingen van de bestaande collectie en met nieuwe aanwinsten om de aantrekkingskracht van het museum te handhaven en te verhogen. BBC2, 20.30-21.00u.

amusement

Korenslag. Begin van een achtdelige zoektocht naar het beste koor van Nederland. Elke keer treden vier koren op, waarvan er twee naar de volgende ronde gaan. Ned.1, 20.30-22.05u.

sport

Roland Garros. Samenvattingen van gespeelde wedstrijden. Ned.3, 22.35-23.15u. & België 1, Sporza, 23.30-23.55u. Morgen rechtstreeks verslagen op Ned.1, 11.00-17.50u. & België 1, Sporza, 11.00u-15.30u. Zie verder ook www.rolandgarros.com.