Televisie Film van de dag

Michelle Pfeiffer en Danny DeVito in Batman returns. Zie ook Overige films. BATMAN RETURNS Michelle Pfeiffer, Danny Devito Foto datering: 1992 foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6/NET5

Batman Returns. In zijn tweede Batman-film hanteert regisseur Tim Burton het idioom van de stripverhalen en blijft hij trouw aan zijn eigen obsessies: Batman (Michael Keaton), de Pinguïn (Danny DeVito) en Catwoman (Michelle Pfeiffer) delen dezelfde, intense eenzaamheid. In het superieure vervolg op Batman toont Burton ons Gotham City in al zijn helse somberheid. Het stadsbestuur is corrupt, de milieuvervuiling niet te stuiten en Batman kan het aantal criminele daden bijna niet meer bijbenen. Net als eerdere Burton-helden als Edward Scissorhands en Beetlejuice is Batman een loner, een eenzaam mens die zijn identiteit ontleent aan een alter ego. De schurken Pinguïn en Catwoman delen het scherm met de megamiljardair Max Shreck (gemodelleerd naar Max Schreck, de acteur die Nosferatu speelde), een in en in slecht mens. (Tim Burton, 1992, VS), Veronica, 20.30-22.55u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg