Radio Voorkeur

Desmet live. Oscar van den Boogaard praat over zijn roman Magic Man, over de zoektocht van een man die na de dood van zijn vriend niets meer wil uitsluiten en openstaat voor alles. Regisseur Güner Güven over het toneelstuk Klik!, over vriendschap en loyaliteit onder Marokkanen. Antropologe Lou de Jong doet verslag van haar onderzoek naar de relatie tussen toeristen en informele gidsen in het zuiden van Senegal. Verder een discussie over de geringe hoeveelheid biografieën in het Nederlands. Radio 5, 18.05 - 19.50u.

De Avonden. Gesprek met Flip Bool, directeur van het foto-instituut en medesamensteller van Dutch Eyes, nieuwe geschiedenis van de fotografie in Nederland. Ook te gast is fotografe Marrie Bot, die het boek onvolledig en niet representatief vindt. Verder o.a. schilder Erik Mattijssen over het schilderij De kruisafname van Rogier van der Weyden uit 1435. Radio 6, 19.02-22.00u.

Casa Luna. Gast is Jan Tichelaar, directeur van aardewerkfabriek Koninklijke Tichelaar, én per 1 juni de nieuwe voorzitter van Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion. Radio 1, 0.00-1.00u.