Ouders ‘Maddie’ één maand in de media

Paus Benedictus XVI zegende gisteren een foto van het vierjarige Britse meisje Madeleine McCann, die al bijna een maand vermist wordt. Haar ouders, Gerry en Kate McCann, zelf trouwe katholieken, woonden de wekelijkse audiëntie van de paus bij, waar hij zei te blijven bidden voor een veilige terugkeer.

De vermissing heeft tot een storm aan media-aandacht geleid. Hieraan werken de ouders actief mee, om de zoektocht naar hun kind op gang te houden. Waar zij ook gaan, worden ze vergezeld door verslaggevers en fotografen. Ook heeft een groep Britse bekendheden een bedrag van 3,8 miljoen euro uitgeloofd voor de gouden tip.

‘Maddie’ werd op 3 mei weggehaald uit haar bed in een vakantieappartement aan de Algarve, terwijl haar ouders vlakbij uit eten waren. Het paar zegt niet zonder hun dochter terug te gaan naar Groot-Brittanië.