Onderzoek IOC na uitlatingen Telekom-renners

LAUSANNE, 31 mei. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaat onderzoeken of er tijdens Olympische Spelen overtredingen zijn geweest van de anti-dopingregels. Dit gebeurt naar aanleiding van de uitlatingen van wielrenners van het vroegere Telekom over hun dopinggebruik in het verleden. Acht renners, onder wie de sprinter Erik Zabel en voormalig Tourwinnaar Bjarne Riis, gaven de afgelopen week toe zich met epo te hebben ingelaten. De Telekomrenners Jan Ullrich, Alexander Vinokoerov en Andreas Klöden wonnen op de olympische wegwedstrijd van 2000 in Sydney, respectievelijk de gouden, zilveren en bronzen medaille. Ook stelt het IOC een onderzoek in naar de activiteiten van de artsen aan de Universiteit van Freiburg, die Telekom-renners hebben geholpen bij hun dopingpraktijken.