Maatregelen tegen uitlekken stukken van koningshuis

Den Haag. Het kabinet heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat stukken over het koningshuis nog een keer op straat komen te liggen. Dat heeft premier Balkenende gezegd in reactie op een uitzending van tv-programma Nova, dat dinsdag meldde dat het Kabinet der Koningin ”geblunderd” heeft omdat het ”zeer vertrouwelijke” stukken over het koningshuis in een vuilniscontainer heeft gegooid. Nova heeft de container van het Kabinet der Koningin zeven keer geleegd en naar eigen zeggen 24 vuilniszakken met gevoelige informatie gevonden. De stukken zijn teruggegeven aan de Rijksvoorlichtingsdienst. In de vuilniszakken zat onder meer een vertrouwelijk document over staatsbezoeken. Daarin stond welke bezoeken tot 2011 door het staatshoofd zullen worden afgelegd.