Krajicek naar de derde ronde op Roland Garros

Michaëlla Krajicek heeft gisteren de derde ronde van Roland Garros bereikt. De achttienjarige Nederlandse versloeg de Amerikaanse Shenay Perry in drie sets: 6-4, 5-7 en 6-1. In de volgende ronde treft Krajicek de winnares van de partij tussen Serena Williams en Milagros Sequera.

Krajicek en Perry traden gisteren in een vreemde ambiance op. Baan twaalf, die normaal gesproken slechts als trainingsbaan wordt gebruikt, diende nu als decor voor de laatst overgebleven Nederlandse in het toernooi. Slechts enkele tientallen toeschouwers konden het treffen tussen de nummer 40 en de nummer 71 van de wereldranglijst volgen. Tijdens de partij regende het bijna onophoudelijk.

Krajicek begon scherp aan haar eerste optreden in de tweede ronde van het Parijse graveltoernooi. Ze brak direct de opslag van haar tegenstandster. Onder toeziend oog van haar vader en coach Petr Krajicek pakte ze de eerste set overtuigend met 6-4. De beste Nederlandse tennisster viel in de tweede set terug en liet de agressieve Amerikaanse terug in de partij komen. Boos smeet Krajicek haar tennisracket tegen het gravel.

In de derde en beslissende set stelde Krajicek snel weer orde op zaken. Een vroege break was voldoende om Perry een mentale klap toe te dienen die ze niet meer te boven kwam. Krajicek trok de derde set met 6-1 naar zich toe. Met een grote lach op haar gezicht vierde de Nederlandse zwaaiend naar het publiek haar grootste zege op Roland Garros.

Krajicek sprak na haar overwinning van een doorbraak. „De derde ronde bereiken hier op Roland Garros, op gravel, dat had ik nooit verwacht. Dit is een doorbraak voor mezelf.” Krajicek haalde vorig jaar tijdens Australian Open voor het eerst de derde ronde van een grandslamtoernooi. Daarin verloor ze destijds na een opgave tegen Amélie Mauresmo.

In de derde ronde stuit Krajicek mogelijk op haar jeugdidool, Serena Williams. De partij tussen de Amerikaanse Serena Williams en de Venezolaanse Milagros Sequera kon gisteren wegens de regen niet worden gespeeld. Een paar weken geleden verloor Krajicek in Rome van de jongste van de twee zusjes Williams. „Het zou een droom zijn om hier tegen haar te spelen, sprak Krajicek. „In Rome was ik ziek. Dat was toen niet ideaal.”