Iets mooier

De komende dagen is er sprake van een merkbaar weerherstel. Tijdens het weekend gaat de temperatuur omhoog, breekt de zon regelmatig door en blijft het overal droog. Vanavond en vannacht is het ook droog, pas tegen de ochtend volgt langs de Belgische grens een enkele bui. Er staat weinig wind waardoor bij enkele opklaringen gemakkelijk een mistbank kan ontstaan. De temperatuur zakt naar 10 tot 12 graden.

Morgenochtend breiden buien uit België zich langzaam naar het noorden uit. Veel verder dan het rivierengebied komen ze niet. In de noordelijke provincies breekt de zon regelmatig door en wordt warme lucht aangevoerd waardoor het lokaal 24 graden kan worden. Door de buien blijft de temperatuur in de zuidelijke provincies steken op 18 of 19 graden. Er waait een meest matige wind uit richtingen tussen noordoost en oost.

Tijdens het weekend breekt in het hele land de zon regelmatig door en blijft het droog. Er waait een oostenwind waarmee warme lucht uit het oosten van Europa naar ons land kan stromen. In de middag komt de temperatuur op 20 tot 24 graden uit en lokaal wordt het met 25 graden zomers warm.

Ook begin volgende week blijft de temperatuur op een hoog niveau. Daarbij breekt de zon regelmatig door. Wel kan dan aan het eind van de dag een enkele regen- of onweersbui plaatsvinden.