Hélène Schjerfbeck

In de laatste dertig jaar ontbrak het werk van de Finse schilder Hélène Schjerfbecks (1862-1946) op geen van de overzichten van Scandinavische kunst in Europa. Tussen alle verheven symboliek sprong haar werk er steeds weer uit. De expositie in het Gemeentemuseum Den Haag is beklemmend mooi. Zelden zie je een overzicht van een kunstenaar die zich zo consequent concentreert op de essentie van het leven, van het mens zijn. A I 221 Schjerfbeck, Helene nimi: Haavoittunut soturi hangella museo/om.: AT ajoitus: 1880 pääluokka: maalaus kuvanro: 26104.1-10 valokuvaaja: Aaltonen, Hannu 1992, KKA copyright: Carl Appelberg skannaus: ArcusII/1997 muokattu profiili: adobe1998/PS6.6/8.2001tå

In de laatste dertig jaar ontbrak het werk van de Finse schilder Hélène Schjerfbecks (1862-1946) op geen van de overzichten van Scandinavische kunst in Europa. Tussen alle verheven symboliek sprong haar werk er steeds weer uit. De expositie in het Gemeentemuseum Den Haag is beklemmend mooi. Zelden zie je een overzicht van een kunstenaar die zich zo consequent concentreert op de essentie van het leven, van het mens zijn.

Helene Schjerfbeck. Het geheim van Finland t/m 2 sept in het Haags Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di t/m zo 11-17u.