GALERIESELECTIE

Armando Andrade TudelaKunstenaar Armando Andrade Tudela werd geboren in Lima, studeerde in Londen en Maastricht, en woont op dit moment in Frankrijk. Vanaf volgende week zal zijn werk vertegenwoordigd zijn op de Biennale in Venetië, maar nu al is een voorproefje te zien in Amsterdam. Bij Annet Gelink exposeert hij een collectie foto’s, een film, tekeningen, collages en objecten. Centraal thema is de invloed van het licht bij het tot stand komen van beelden.

Foto’s, film en tekeningen van Armando Andrade Tudela. T/m 30 juni in Annet Gelink Gallery, Laurierstraat 187-189, Amsterdam. Di t/m vr 10-18u, za 13-18u.

Monika Wiechowska Op de foto’s van Monika Wiechowska is voortdurend iets vreemds aan de hand. Haar thema is de omringende natuur, maar dan wel in een kunstmatige omgeving. Zo zitten vogeltjes op een kale boomtak, met op de achtergrond een geschilderd landschap in de dierentuin van de Bronx. Twee plastic herten grazen in een met sierverlichting omgeven tuin in de suburbs van New York. En voor een woonkazerne ontvouwt zich een wonderschone bevroren waterval.

Foto’s van Monika Wiechowska. T/m 30 juni in Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

Malerie Marder De tentoonstelling Nine van de Amerikaanse fotografe Malerie Marder omvat negen monumentale fotowerken die samen een verhaal vertellen over zwangerschap. Behalve de duidelijk zichtbare fysieke veranderingen brengt Marder ook de psychologische kanten van het aanstaande moederschap in beeld. De fotografe zelf is haar eigen model, en ook haar man en moeder komen op de foto’s voor.

Foto’s van Malerie Marder t/m 30 juni in Galerie Gabriel Rolt, Elandsgracht 34, Amsterdam. Wo t/m za 12-18u.

Kyungwoo Chun De fotoserie Versus van Kyungwoo Chun gaat over de interpretatie van menselijke relaties. De geportretteerde meisjes in deze serie zijn gevraagd tegen elkaar te leunen gedurende zo’n 30 tot 45 minuten (optelsom van hun leeftijd in minuten). Tijdens deze sessies is het onmogelijk om geen relatie aan te gaan en door de lange tijdopname vloeien de kleuren van ruimte en uiterlijk in elkaar over. Voor een andere serie, Believing is seeing, heeft Chun een vijftiental blinde of slechtziende jongeren gevraagd voor hem te poseren gedurende zo’n 40 minuten en hen gevraagd zichzelf te beschrijven.

Foto’s van Kyungwoo Chun. T/m 1 juli in Van Zoetendaal, Keizersgracht 488, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Olaf Mooij De afgelopen jaren heeft kunstenaar Olaf Mooij allerhande auto’s tot kunstwerken omgetoverd. Zijn DJ-mobiel, een auto met uitgebouwde speakers en draaitafelset, was een graag geziene gast op feestjes. En zijn Chesterfield Car, een auto die met gecapitonneerd leer bekleed was, is inmiddels door Museum Boijmans Van Beuningen aangekocht. Bij Buro Dijkstra toont Mooij nu nieuwe werken onder de titel What’s on a man’s mind?.

Nieuw werk van Olaf Mooij. 3 juni t/m 30 juli in Buro Dijkstra, Keileweg 26, Rotterdam. Wo t/m za 13-18u.

En verder Foto’s van Alfred Wertheimer t/m 23 juni in Galerie Wouter van Leeuwen, Hazenstraat 27, A’dam; ontwerpen van Scholten & Baijings t/m 23 juni in Galerie Binnen, Keizersgracht 82, A’dam; schilderijen van Natasja Kensmil t/m 9 juni in Galerie Paul Andriesse, Withoedenveem 8, A’dam; tekeningen van Scott Neary t/m 23 juni in Wetering Galerie, Lijnbaansgracht 288, A’dam; grafiek van Rob Voerman t/m 30 juni in Upstream Gallery, Kromme Waal 11, A’dam; foto’s van Erwin Olaf t/m 9 juni in Reflex New Art Gallery, Weteringschans 83, A’dam; beelden van Niek Kemps t/m 16 juni in Galerie de Expeditie, Leliegracht 47, A’dam; foto’s van Bill Jacobsen t/m 24 juni in Noorderlicht Fotogalerie, Akerkhof 12, Groningen; schilderijen Lara De Moor t/m 10 juni in Galerie LUMC, Albinusdreef 2, Leiden; objecten Maureen Bachaus t/m 30 juni in Galerie Wansink, Kapoenstraat 20, Maastricht; foto’s Aram Tanis t/m 17 juni in MKgalerie.nl, Witte de Withstraat 53, R’dam; schilderijen van Vittorio Roerade t/m 30 juni in Galerie Quintessens, Nieuwgracht 53, Utrecht.