EU wil met beleid voor gezin tot hoger geboortecijfer komen

BRUSSEL De EU-landen gaan `kennis en ervaring uitwisselen` om tot een gezinsvriendelijker beleid te komen. Dat is het doel van de Alliantie voor het Gezin, waarover de Europese ministers voor Gezinszaken gisteren in Brussel spraken. De EU wil een hoger geboortecijfer om de problemen van de vergrijzing het hoofd te bieden. Dit moet er echter niet toe leiden dat ouders, en dan vooral moeders, minder gaan werken. Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin, CU) zei blij te zijn met de Europese aandacht voor het gezin, maar vindt dat ”het gezinsbeleid een strikt nationale aangelegenheid moet blijven”. Wel is hij nieuwsgierig naar het beleid van zijn collega-ministers om familie en werk met elkaar te combineren. Zo vindt Rouvoet dat in Nederland te weinig mensen gebruikmaken van de mogelijkheid om thuis te werken, het zogenoemde telewerken.