Drie journalisten vermoord in Irak

Bagdad, 31 mei. In Irak zijn bij afzonderlijke incidenten weer drie journalisten vermoord. Abdul-Rahman al-Essawi, verslaggever van het internet-nieuwsagentschap NINA, werd gisteren in zijn woning bij de West-Iraakse stad Falluja samen met zeven verwanten doodgeschoten. Essawi was mediavertegenwoordiger van de sunnitische stammenalliantie die onlangs is gevormd als tegenwicht tegen Al-Qaeda-in-Irak. In Amara in het zuidoosten werd Nazar Abdul-Wahid vermoord, een verslaggever van verscheidene Iraakse kranten. Maandag werd in Kirkuk in het noorden de Turkmeense hoofdredacteur van het weekblad Al-Hawadith, Mahmoud Hassib al-Qassab, vermoord. Sinds de Amerikaans-Britse invasie van maart 2003 zijn nu 107 journalisten, in overgrote meerderheid Irakezen, in Irak vermoord.