CBS koopt internetradio Last.FM

Amsterdam, 31 mei. Het online netwerk-radiostation Last.FM is gekocht door CBS. Het Amerikaanse mediabedrijf betaalt 280 miljoen dollar voor de online muziekdienst. CBS toont zich de laatste tijd erg geïnteresseerd in internet en nieuwe media. Eerder investeerde het al in online tv-zender `Joost` en de financieel-nieuwssite Wallstrip.com. De 15 miljoen gebruikers van Last.FM kunnen aangeven wat ze vinden van de muziek waar ze naar luisteren. Zo ontstaan een steeds nauwkeuriger beeld van hun muzieksmaak. De site brengt muziekliefhebbers vervolgens in contact met gebruikers met een vergelijkbare smaak, en doet aanbevelingen. CBS meldt geen grote wijzigingen te willen doorvoeren. Last.FM is ook toegankelijk voor Europese gebruikers; in tegenstelling tot soortgenoot Pandora, dat door gebrekkige internationale licenties enkel Amerikanen toelaat.