6 Lezen

Dit is nou de bijbel

De roze NBV (limited edition)

Uitgeverij Nederlands Bijbelgenootschap, ca. 35,00 euro

Het oogt als een flashy agenda, een moderne organizer. Met z’n roze buitenkant en een metalen gespsluiting een hebbedingetje voor meisjes, om achteloos mee te lopen of mee te nemen in je tas. Iedereen grijpt ernaar als je het ergens achteloos op tafel laat liggen, zo bleek bij een niet aselect uitgevoerde steekproef op Eerste Pinksterdag. Het is een marketingvondst van uitgeverij Jongbloed in Heerenveen: een eigentijds ogende bijbel van 9 bij 15 cm in de nieuwe vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap, inclusief toelichtingen op begrippen en vertalingen. De tekst is strak opgemaakt, de tussenkopjes zijn helder rood. Het wordt trendy om de bijbel te lezen, in de trein of in de kerk. Ook ideaal voor opa en oma die hun kleindochter een cadeautje van blijvende waarde willen geven, dat zij toch met plezier aan haar vriendinnen kan laten zien. (HA)