1 Verwonderen

Sommigen laten hun droom uitkomen en bouwen een huis in de vorm van een ufo. Of scheef. Of ergens op.

Bijzondere huizen

mostinterestingblog.blogspot.com; ga naar ‘archive’ en dan ‘May 2007’

Het is als kind onbegrijpelijk hoe weinig fantasie volwassenen hebben. Kijk alleen eens naar het soort huis dat ze uitkiezen om in te gaan wonen: vierkant, op een rijtje naast elkaar, met een stom symmetrisch dak erbovenop. Waarom niet grappig in de vorm van een paddestoel? Of, zoals in kinderboeken, in de vorm van een oude schoen? Een handvol door de rest van de wereld als ‘gekken’ aangeduide volwassenen, heeft het wél begrepen. Zij laten gewoon hun droom uitkomen en bouwen daadwerkelijk hun huis in de vorm van een bergschoen. Of een haai. Of vliegende schotel. Op het weblog ‘Amazing Things’ staan foto’s van een aantal bizarre bouwsels verzameld. Sommige zijn gewoon beroemd: zoals het op een steile rotspunt gebouwde Varlaam klooster in Griekenland of Dalí’s werken in Barcelona. Maar de meeste gaan simpelweg je wildste fantasie te boven: het huis dat is gebouwd alsof het is omgewaaid, het huis in de vorm van Noach’s ark. Of de ronde flat waar een draak omheen kronkelt. Goed dat sommige mensen kind zijn gebleven. (OvD)