Verdere opwarming

De komende twee dagen kunnen er enkele buien vallen, daarna lijkt het weekeinde geheel droog te verlopen. Het wordt ook milder; op zondagmiddag zou het lokaal zomers warm kunnen worden, met 25 graden. De regen die vandaag overdag in Frankrijk viel, zal de komende 12 tot 18 uur deels over ons heen trekken. Vanavond begint het te regenen, vanuit Zeeland. Die neerslag spreidt zich vervolgens noordoostwaarts uit. Er valt zo’n 3 tot 8 millimeter en het koelt een stuk minder af dan afgelopen nacht. Op de meeste plekken blijft de temperatuur boven de 10 graden.

Morgenochtend trekt de regen geleidelijk via Groningen het land uit. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, met verspreid enkele buien. Mogelijk dat daar ook een enkele onweersklap bij voorkomt. De matige zuidwestelijke bries blijft milde lucht aanvoeren, vandaar dat het ook morgenmiddag zo’n 19 à 20 graden wordt.

Net als de afgelopen tijd is het nog steeds een hachelijke zaak om voor meer dan een dag vooruit aan te geven wanneer en in welk deel van het land neerslag gaat vallen. Ook voor aanstaande vrijdag is dit uiterst ingewikkeld. Een aantal atmosferische berekeningen geeft aan dat flink wat regen te verwachten is in Zwitserland, het Zwarte Woud en verder noordwestwaarts tot over Luxemburg en de Ardennen. Die zone zou zich kunnen uitstrekken tot over Nederland, met een paar onweersbuien vanuit Limburg en Gelderland richting het westen. Dat lijken dan wel voorlopig de laatste buien te zijn.