Televisie Overige Films

Uptown Girls (Boaz Yakin, 2003, VS). Kinderkomedie afficheert zichzelf als modern sprookje over de avonturen van een ‘prinses’, Molly Gunn (Brittany Murphy), die uit haar kasteel – een luxe etage in New York – wordt gegooid en écht moet gaan werken voor haar geld. RTL5, 20.30-22.20u.

Instinct (Jon Turteltaub, 1999, VS). Anthony Hopkins als bioloog die, na lang verblijf onder de gorilla’s in de jungle, gek lijkt te zijn geworden. In zwaar bewaakte inrichting schiet therapeut Cuba Gooding jr. te hulp. Doet steeds aan Silence of the Lambs denken. Ook met Donald Sutherland. Net5, 20.30-22.55u.

White Noise (Geoffrey Sax, 2005, CDN/GB/VS). Paranormale thriller waarin weduwnaar Michael Keaton wellicht contact heeft met zijn overleden vrouw via de ‘white noise’ die uit zijn radio komt. Met veel geluidseffecten die ons moeten laten schrikken. Tien, 20.40-22.30u.

Final Destination 2 (David R. Ellis, 2003, VS). In vervolg op ingenieuze griezelfilm haalt Magere Hein andermaal zijn recht door de hoofdpersonen via bizarre ongelukken aan hun eind te helpen. Actiescènes met flair gebracht. Tien, 22.30-00.00u.

The Governess (Sandra Goldbacher, 1998, VS). Kostuumdrama met Minnie Driver als joodse vrouw die na de moord op haar vader haar geloof afzweert en als gouvernante op een Schots eiland gaat werken. Daar wordt ze verliefd op de heer des huizes, een door fotografie geobsedeerde man. BBC1, 0.45-2.35u.

The Three Caballeros (Norman Ferguson, 1944, VS). Disney’s bijdrage om tijdens de Tweede Wereldoorlog de Amerikaanse relaties met Zuid-Amerika te verbeteren mengt live-action met animatie. Donald Duck komt via drie verjaardagscadeaus terecht in Brazilië en Mexico. Veel kleurrijke clichés over Latijns-Amerika. Morgen, BBC2, 12.00-13.30u.