Televisie Film van de dag

Shattered Glass. Dit is de zo op het oog waarheidsgetrouwe weergave van de lotgevallen van Stephen Glass, de jonge sterverslaggever bij de gezaghebbende New Republic die werd betrapt op het uit z’n duim zuigen van z’n stukken. Als hij een hilarisch artikel over hackers publiceert, krijgt een web-zine argwaan. Geen van de namen die in Glass’ artikel staan, kan de journalist Adam Penenberg terugvinden. Langzaam trekt hij het net rond Glass dicht. Er is de geweldige scène waarbij Glass in de kamer van zijn hoofdredacteur de telefonische vragen beantwoordt van het web-zine. We zien de hoofdredacteur, Chuck Lane (mooie, ingehouden rol van Peter Sarsgaard), steeds ernstiger twijfelen aan zijn verslaggever. En we zien Stephen (Hayden Christensen, ook erg goed) steeds grotere leugens uitkramen. De regie is dienstbaar aan het script, zo ontstaat een tamelijk ouderwets goed in elkaar gezette film.

(Billy Ray, 2003, VS/CDN), België 2, 21.05-22.40u.