Schuddende heupen en brutale straatwijsheden

CD BAILE FUNK Bonde Do Role: With Lasers Domino, distr. Munich ****

CD BAILE FUNK

Bonde Do Role: With Lasers Domino, distr. Munich ****

Laat u niet mislieiden door de gitaren in metalscheurstand waar With Lasers mee opent en afsluit. Want verder levert Bonde Do Role ons vooral baile funk volgens het boekje. Geen straf, want baile funk, de onbeschaamde feestmuziek uit de ruigere buurten van Rio is altijd goed voor schuddende heupen en een forse glimlach. Dat dit trio niet uit de favelas van Rio komt maar uit de Zuid-Braziliaanse stad Curitiba mag de pret niet drukken, want de beginselen van de baile funk hebben ze aardig onder de knie. Met enkele goedgeplaatste melodiefragmenten en wat samples uit onverwachte hoeken houdt men deze opwindende mix van goedkope programmeerkunsten en brutale straatwijsheden net afwisselend genoeg voor het ruime halve uur dat deze cd duurt. Ook in het aangeharkte Nederland zal menig straatfeest flink opknappen van deze rollende beats, die net zo schatplichtig zijn aan inheemse Braziliaanse ritmes als aan electro en Miami bass. Geen wonder dat electropionier Afrika Bambaataa een paar keer respectvol genoemd wordt. Waar de overige teksten, opwekkend gerapt door de mc’s Marina en Pedro, over gaan blijft even de vraag voor wie niet thuis is in dit Portugese straatschuimersidioom, en dat is misschien maar goed ook.