Radio Voorkeur

Desmet live. De Amsterdamse wethouder voor zorg en milieu, Marijke Vos (GroenLinks), vertelt over de evenementen in die stad naar aanleiding van de manifestatie Duurzaam Amsterdam, van 2 tot 5 juni. Verder aandacht voor de fototentoonstelling Diepe Wildernis over het plattelandsleven in Brazilië, door de fotografen Mark Nozeman en Marcelo Greco, en een reportage over de nieuwe manier van besturen in Rotterdam, die langzaam doorsijpelt naar andere gemeenten en het landsbestuur. Radio 5, 18.05 - 19.50u.

De Avonden. Onder andere een reportage over het tienjarig bestaan van het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg , met commentaar van directeur Mila Chevalier en schrijver Pieter Waterdrinker. Radio 6, 19.02-22.00u.

Casa Luna. Gast is de criminoloog Frans Bovenkerk. Op de anonieme tiplijn Meld Misdaad staan klachten over hennepplantages op nummer één. Bovenkerk schreef een boek over illegale thuisteelt en praat behalve over het Symposium Aanpak hennep (thuis)teelt ook over loverboys en criminaliteit op de Nederlandse Antillen. Radio 1, 0.00-1.00u.