Powell loopt eerste 100 meter van jaar onder 10 seconden

BELGRADO, 30 mei. Asafa Powell is in zijn eerste serieuze wedstrijd van het seizoen op de 100 meter meteen onder de 10 seconden gedoken. De Jamaicaanse sprinter, die door een peesontsteking in de rechterknie de atletiekbaan verscheidene weken moest mijden, finishte in Belgrado met een toegestane rugwind van 0,5 meter per seconde na 9,97. De wereldrecordhouder (9,77) bleef in de Servische hoofdstad de Antilliaan Churandi Martina (10,11) en zijn landgenoot Michael Frater (10,19) voor. Martina bleef met zijn prestatie een honderdste verwijderd van zijn Nederlands record. Caimin Douglas, die in de B-loop startte, noteerde 10,36. Powell vierde zijn succesvolle entree in de competitie uitbundig. Hij nam alle tijd het publiek in het stadion van Partizan, zo`n 20.000 man sterk, te bedanken voor de steun. De Jamaicaan had voor aanvang van deze Artur Takac Memorial al laten weten graag de eerste atleet te worden die in Servië de 100 meter binnen tien seconden zou lopen.