Ook Hells Angels in Limburg geen criminele organisatie

Rotterdam. De Limburgse stichting Hells Angels Nomads is geen organisatie die structureel de openbare orde bedreigt en om die reden kan worden verboden. Dat heeft de rechtbank in Maastricht gisterochtend bepaald. De uitspraak is in lijn met eerdere vonnissen van de rechtbanken in Leeuwarden en Amsterdam, waar het OM soortgelijke procedures voert. Justitie heeft bij zes rechtbanken soortgelijke verzoeken ingediend, tot nu toe zonder succes. Volgens de rechter in Maastricht heerst er binnen de Hells Angels in Limburg ”een criminele cultuur” en is de stichting betrokken geweest bij de moord op drie clubleden, in 2003 in het clubhuis van de stichting in Oirsbeek. Maar er is geen structureel patroon van ”werkzaamheden die in strijd zijn met de openbare orde”.