Nog twee tv-stations in Venezuela worden aangepakt

Caracas. Na de omstreden sluiting zondag van Radio Caracas Televisión (RCTV), heeft de Venezolaanse regering gisteren de aanval geopend op twee andere tv-zenders. De minister van Communicatie zei dat de kabelzender Globovisión en de Spaanstalige editie van nieuwsstation CNN aangeklaagd zullen worden. Globovisión zou hebben opgeroepen tot moord op president Chávez. De zender zond beelden uit van de aanslag op paus Johannes Paulus II begeleid door een liedje met de tekst `Hier houdt het niet op`. Globovisión is na het sluiten van RCTV de enige overgebleven zender die kritisch is over Chávez, maar met een kleiner bereik. CNN zou smaad hebben gepleegd door Chávez te tonen naast een Al-Qaeda-lid. CNN zei in een reactie dat dit onopzettelijk gebeurde. Chávez noemde de demonstraties voor RCTV gisteren ”fascistisch” en ” contrarevolutionair”.