Iets is niet pluis

Terwijl Sam Raimi druk bezig was met de voorbereidingen van zijn derde Spider-man-film, wilde hij met zijn Ghost House Pictures-productiemaatschappij voor lowbudget horrorfilms met een Aziatisch tintje ook nog meeproduceren aan het Amerikaanse debuut van de Hong Kong-broers Danny en Oxide Pang (Bangkok Dangerous, The Eye). Wat eerder wel was gelukt met The Grudge, is met The Messengers niet gelukt. Waarschijnlijk is het script daar debet aan. Dat werd voor en tijdens het draaien te vaak herschreven en ook nadat de officiële draaiperiode was afgerond, was men er nog niet tevreden over. Terwijl de Pang-broertjes alweer op het vliegtuig naar huis zaten, huurde Raimi Eduardo Rodriguez in voor nieuwe opnames.

Het resultaat is een lappendeken van clichématige America gothic: er is iets niet pluis in het boerenhuis in Noord-Dakota waar de familie Solomon naartoe verhuist om hun stadse leven te vergeten. Maar daar komen de geesten van het verleden (postsierlijke computerproducten), de mysterieuze boerenknecht en de kraaien. En alle inspanningen ten spijt om er toch nog iets van te maken rest de toeschouwer slechts een invuloefening.

The Messengers. Regie: Danny en Oxide Pang. Met: Kristen Stewart, Dylan McDermott, Penelope Ann Miller, John Corbett. In: 20 bioscopen.