Belagers van PSV’er opgepakt

De politie van Eindhoven heeft gisteravond twee achttienjarige inwoners van de stad aangehouden in het politiebureau aan de Mathildelaan. Ze worden verdacht van het mishandelen van voetballer Jan Kromkamp van PSV. Beide mannen wilden aangifte doen tegen Kromkamp, omdat de international hen zou hebben mishandeld.

Kromkamp deed aangifte nadat hij zaterdag na een vriendschappelijke wedstrijd tussen VV Acht en PSV in het bijzijn van zijn vriendin uit zijn auto was getrokken en in elkaar geslagen. Dat gebeurde tegen elf uur op het parkeerterrein van sportpark De Leeuwekuil in de Eindhovense wijk. De verdediger, die wegens een blessure niet meespeelde in het oefenduel, liep onder meer een gebroken neus, een gebroken jukbeen, een gebroken oogkas en een hersenschudding op. Hij lag een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

Over de aanleiding van de mishandeling is bij de Eindhovense politie niets bekend. Ook woordvoerder Pedro Salazar-Hewitt van PSV heeft „geen idee”. Hij meldde eerder dat de middag en avond in Acht gezellig waren verlopen, en dat niets er op wees dat zich „zo’n vervelend incident” zou voordoen.

Bij de politie hebben zich vijf getuigen gemeld. „Hun verhaal, dat van Kromkamp en dat van de twee verdachten gaan we naast elkaar leggen”, aldus de politie. De twee verdachten hebben volgens haar nog geen aangifte gedaan.

De geschrokken Kromkamp meldde gisteren op de internetpagina van PSV dat het inmiddels beter met hem gaat. De wonden in zijn gezicht genezen voorspoedig en het oog in de gebroken oogkas kan hij alweer opendoen.