5 Nieuwe serie

De eerste aflevering, die vanavond te zien is, gaat over lopen over water. Er zijn allerlei dieren zwaarder dan water die toch over het oppervlak kunnen lopen. Dat zijn niet altijd lichte dieren met lange poten. De Jezus Christ Lizard, of Basilisk hagedis kan het ook. Hoe doen ze dat? (ML) Hij kan over water lopen

Dat willen wij ook

Ned. 2, 19.55-20.25u.

De mens kan veel. We kunnen lopen, springen, zwemmen en vliegen. We kunnen ademen op de grond en onder water en zelfs in het luchtledige. We weten hoe DNA eruitziet en kunnen er al mee goochelen. We kunnen genen van een spin inplanten bij geiten zodat ze de ingrediënten van spinzijde gaan produceren. We kunnen vliegen naar Mars en daar een robotvoertuig laten rondrijden. Op afstand. Karin Schagen maakte een nieuwe reeks van Dat willen wij ook. De serie toont in acht afleveringen hoe de natuur ons nog steeds de baas is, en hoe wetenschappers proberen daarvan te leren. De eerste aflevering, die vanavond te zien is, gaat over lopen over water. Er zijn allerlei dieren zwaarder dan water die toch over het oppervlak kunnen lopen. Dat zijn niet altijd lichte dieren met lange poten. De Jezus Christ Lizard, of Basilisk hagedis kan het ook. Hoe doen ze dat? (ML)