Zabel mag ondanks dopingbekentenis bij team blijven

BREMEN, 29 mei. Erik Zabel blijft ondanks zijn bekentenis over dopinggebruik fietsen voor Milram. De Duitse wielrenner mag in elk geval dit jaar voor de ProTour-ploeg rijden. Aan het einde van het seizoen wordt beslist of hij zijn contract, dat loopt tot en met 2008, zal uitdienen. Dat maakten de teammanagers Gerrie van Gerwen en Gianluigi Stanga vandaag bekend. De 36-jarige Zabel bekende vorige week dat hij in 1996 toen hij voor de Duitse ploeg Telekom reed, epo heeft gebruikt. De sprinter won zesmaal de groene trui in de Ronde van Frankrijk viermaal de klassieker Milaan-Sanremo. Daags na Zabel bekende de Deense oud-Tourwinnaar Bjarne Riis - nu manager van CSC - dat hij in diezelfde periode doping had gebruikt. Hij reed ook bij Telekom.

Duitse artsen, fysiotherapeuten, verzorgers en trainers moeten voor de Olympische Spelen in Peking in 2008 een anti-dopingverklaring tekenen. Dat heeft het Duitse olympisch comité DOSB maandag aangekondigd. De ondertekenaars moeten verklaren dat zij noch in het verleden betrokken zijn geweest bij doping, noch in de toekomst dat van plan zijn.