Verboden huwelijk

Verboden huwelijk Lahore. De Pakistaanse Shumail Raj, met baard, onderging zestien jaar geleden een sekseverandering van vrouw tot man. De vrouw in sluier is zijn nicht Shahzina Tariq. Zij trouwde vorig jaar met Raj, omdat ze bang was door haar oom te worden uitgehuwelijkt. Het gerechtshof van Lahore, waar de twee bescherming zochten tegen bedreiging door Tariqs familie, veroordeelde hen gisteren tot drie jaar cel wegens meineed. Volgens de rechtbank is Raj een vrouw en had het paar niet als man en vrouw mogen trouwen. Foto Reuters Pakistani couple Shumail Raj (R) and Shezina Tariq leave a court in Lahore May 28, 2007. A Pakistani court sent a couple to jail for three years on Monday on the grounds that they had lied about the sex of the husband who was a transsexual. REUTERS/Mohsin Raza (PAKISTAN) Reuters