Televisie Overige Films

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! David Zucker, 1988, VS). Door parodiërende kwajongens David en Jerry Zucker en Jim Abrahams geschreven komedie is vervolg op tv-serie Police Squad!, met hoofdrol van dezelfde Leslie Nelson. Platte lol wordt nauwelijks gecompenseerd door meer geraffineerde visuele humor. Twee vervolgfilms worden allebei vanavond worden uitgezonden. Veronica, 19.00-20.30u.

The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear (David Zucker, 1991, VS). Meligheid troef in deze tweede hyperbolische politiefilmparodie die de parodie succesvol als genre terugbracht op de Hollywood-staalkaart. Leslie Nielsen is weer de sullige politie-inspecteur, ditmaal in de clinch met milieuvervuilers. Veronica, 20.30-22.00u.

Ik ben Joep Meloen (Guus Verstraete jr., 1981, Nederland). Eerste speelfilm van André van Duin. Over een ambitieuze pianostemmer die een carnavalshit maakt. Tien, 21.40-23.15u.

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (Peter Segal, 1994, VS). Derde versie van een uiterst melige satire op de clichés van de Amerikaanse politiefilm. Een lawine van moppen, woordspelingen en Leslie Nielsen als de van vergissing naar blunder stuiterende detective die o.m. een aanslag verijdelt op de uitreiking van de Oscars. Veronica, 22.00-23.25u.

Gruppenbild mit Dame (Aleksandar Petrovic, 1977, D/F). Verdienstelijke Heinrich Böll-verfilming met Romy Schneider in de hoofdrol. Ze speelt de eigenzinnige, zelfbewuste Leni Gruyten die altijd haar gevoel volgt, zelfs als dat ingaat tegen de kleinburgerlijke, benepen mentaliteit van anderen. ARD, 0.20-1.50u.

International Velvet (Bryan Forbes, 1978, GB). In teleurstellend vervolg op National Velvet (1944) wordt weesje Tatum O’Neal klaargestoomd voor de Engelse Olympische ruiterequipe. Morgen, BBC 2, 12.00-14.05u.