‘RTL en Tien samen’

Door een fout van de internetredactie van RTL Nieuws heeft er enige tijd een site online gestaan waarop uitgebreid wordt ingegaan op het samengaan van RTL en John de Mols Tien. Rond 10 uur vanochtend is de site offline gehaald. Dat zo’n site achter de schermen klaarstaat, duidt erop dat de definitieve koop van Tien door RTL niet lang meer op zich zal laten wachten.

Op de website viel te lezen: „Nu Tien onderdeel wordt van RTL Nederland staat het Nederlandse medialandschap op z’n kop. De deal met John de Mol’s Tien/Talpa luidt een nieuw hoofdstuk in voor RTL. (...) Toen ook de naamsverandering naar Tien en het uitbreiden van de zendtijd naar 24 uur niet het gewenste resultaat had, leek samenwerken met een andere mediapartij de enige uitweg. RTL bleek de beste partner.”

De site bericht ook over het plan van RTL een sportkanaal op te gaan zetten. Daar is plaats voor het voetbal van Tien, maar ook voor de Formule 1 van RTL.