Radio Voorkeur

De Avonden. Gesprek met de Oostenrijkse schrijver Thomas Glavinic over zijn roman Nachtwerk en met literair agent Paul Sebes: hoe zet hij schrijvers in de markt? Verder een nog onaf gedicht van Eus uit zijn eind dit jaar te verschijnen debuutbundel Gedwongen omgang en de poëzie-agenda vertelt waar de Nederlandse dichters zich bevinden. Radio 6, 19.02-22.00u.

Kunststof. Gast is striptekenaar Jan Kruis, o.a. maker van sitcom strip Jan, Jans en de kinderen voor Libelle. Jan Kruis heeft nu Multatuli’s beroemde Woutertje Pieterse in beeld gebracht. De tentoonstelling Jan Kruis tekent Woutertje Pieterse is van 25 mei t/m 26 augustus te zien in het Van Gogh Museum. Radio 1, 19.04-20.00u.

Hoe?Zo! Willem Netto is oud-docent gedragsbiologie aan de Universiteit Utrecht. Hij vertelt over de trend om huisdieren als mens te behandelen. Sommige honden dragen met juwelen behangen jasjes, zoals Tinkerbell van miljonairsdochter Paris Hilton. Acupunctuur voor een zieke kat of kanarie. Gaat die vertroeteling te ver of is het wat ons huisdier verdient? Radio 5, 21.02-22.00u.