`Politie schiet op betogers Afganistan`

Mazar-I-Sharif. In Afghanistan zijn gisteren 13 mensen gedood en 35 anderen gewond geraakt nadat de politie een groep betogers beschoot. Dat hebben getuigen verklaard. Circa duizend mensen waren de straat opgegaan om het vertrek te eisen van de gouverneur van de noordelijke provincie Jowzjan. De politie schoot op demonstranten die overheidsgebouwen in de provinciehoofdstad met stenen bekogelden, aldus getuigen. De provincie stelt dat de betogers zelf de slachtoffers hebben gemaakt. Zij zouden gewapende aanhangers zijn van generaal Dostum, die tientallen jaren een belangrijke militaire leider in de regio was. In het zuiden schoten Amerikaanse troepen gisteren 24 vermeende rebellen dood. Volgens dorpelingen waren zeven van de doden onschuldige burgers.