`Norsk Hydro werkt aan bod op Alcan`

Oslo, 29 mei. De Noorse aluminiumproducent Norsk Hydro zou een bod voorbereiden op de Canadese concurrent Alcan. Dat meldt de Canadese krant The Globe and Mail. Een woordvoerder van Norsk Hydro wil niet reageren. Alcan is middelpunt van een overnamestrijd sinds het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa begin mei een vijandig overnamebod van 28,5 miljard dollar (21,1 miljard euro) uitbracht. Verschillende media berichtten de afgelopen weken ook dat mijnbouwers BHP Billiton en Rio Tinto een tegenbod op Alcan zouden overwegen. Rio Tinto zou volgens de Australische krant The Sydney Morning Herald inmiddels Deutsche Bank hebben ingehuurd voor advies. Norsk Hydro zou volgens de The Globe and Mail meer dan 30 miljard dollar voor Alcan op tafel kunnen leggen. Het bedrijf is behalve aluminiumproducent ook een grote oliemaatschappij.