Nader bekeken

Na een paar mindere jaren, in de schaduw van de Ferrari van Michael Schumacher en de Renault van Fernando Alonso, is het team van McLaren-Mercedes terug in de voorhoede van de Formule 1. Met twee kandidaten voor de wereldtitel, een luxe die de Brits-Duitse renstal al lang niet meer heeft gekend. De Spanjaard Alonso, in zijn eerste jaar bij McLaren, en de jonge Brit Lewis Hamilton, delen de koppositie in de stand om de wereldtitel. Gisteren werden ze achtereenvolgens één en twee in de Grote Prijs van Monaco. De zege van Alonso was ook nog eens de 150ste van de renstal die in mei 1966 debuteerde in de Formule 1, in Monaco. De coureur die de renstal zijn naam gaf, de Nieuw-Zeelander Bruce McLaren, zat dat jaar achter het stuur. De Braziliaan Emerson Fittipaldi was de eerste coureur bij McLaren die wereldkampioen werd, in 1974. Toen won de renstal ook zijn eerste wereldtitel bij de constructeurs.