Morgen geregeld zon

In een wisselvallige periode kan het ook best eens een dag of dagdeel fel opklaren. Een dergelijk fraai intermezzo komt er aan. En wordt dan weer gevolgd door buien. Maar ook door instroom van mildere lucht. Langzaam maar zeker gaan we richting de twintig graden. Vandaag vormde dan ook de laatste kille dag in deze reeks. Vanuit Zeeland klaart het vanavond geleidelijk op steeds meer plaatsen op. Alleen het uiterste noordoosten houdt het tot rond middernacht licht regenachtig. Aan zee blijft de westelijke wind krachtig doorwaaien, 6 Bft, en het koelt ondertussen in de meeste regio's af tot onder de 10 graden. De laagste minimumtemperatuur wordt in het zuiden bereikt; rond 7 graden.

Morgenochtend beginnen we overal met flink wat zon. In de loop van de dag vormen zich her en der stapelwolken en het blijft tot aan het begin van de avond droog. Daarna trekt een nieuwe regenstoring vanuit Frankrijk binnen en volgt in het hele land een natte nacht. Overdag is er aldus weinig aan de hand, er waait een veelal matige zuidwestelijke bries en de maxima komen rond 17 a 18 graden uit.

De regen gaat donderdag overdag over in losse buien. Ook vrijdag ziet er buiig uit. Beide dagen zullen dat forse exemplaren zijn, met plaatselijk veel neerslag en ook met onweer. Tijdens het weekeinde lijkt het nog steeds niet helemaal droog te zijn, wel warmt het op naar een graad of 20.