Mexicaan mag niet meer voetballen

LAUSANNE, 29 mei. Het internationale sporttribunaal CAS heeft de Mexicaanse voetbalinternational José Salvador Carmona een levenslange schorsing opgelegd. De Mexicaan testte in juni 2005 vlak voor een interland positief op anabole steroïden en kreeg hiervoor een jaar schorsing. In januari 2006 werd Carmona betrapt op dezelfde substantie. Door procedurele fouten van de Mexicaanse voetbalbond ontliep de voetballer een levenslange ban, de gebruikelijke straf voor een tweede dopingovertreding. Een nationale arbitragecommissie bevestigde later om dezelfde redenen ook de vrijspraak van Carmona. De wereldvoetbalbond FIFA vroeg het mondiale antidopingbureau WADA om in beroep te gaan tegen de beslissing bij de CAS. Die legde de Mexicaan met onmiddelijke ingang alsnog een levenslange ban op.