Literatuur

Op het Roelof Hartplein rijdt lijn 5 pal voor mijn neus weg. Ik besluit – met één oog richting Concertgebouw de volgende tram in de gaten houdend – even de etalages van Martyrium te bekijken. Buiten, een bak met uitverkoopboeken. Naast mij duikt een circa 30- jarige man op – beetje morsig gekleed – die

Op het Roelof Hartplein rijdt lijn 5 pal voor mijn neus weg. Ik besluit - met één oog richting Concertgebouw de volgende tram in de gaten houdend - even de etalages van Martyrium te bekijken.

Buiten, een bak met uitverkoopboeken. Naast mij duikt een circa 30- jarige man op - beetje morsig gekleed - die mij in beschaafd Nederlands een aantal boeken aanprijst. Ik ken de betreffende auteurs niet en kan hem geen eigen mening geven.

Dan zegt hij: „Weet je, ik zit zelf ook in de literatuur; ik verkoop de daklozenkrant.”

Marjan van Lingen