‘Generale repetitie’ in Hamburg

‘Generale repetitie’ in Hamburg Hamburg, 29 mei. Een politieagent met getrokken wapen wordt geraakt door een vloeistofbommetje tijdens rellen in Hamburg. De rellen, waarbij zeker vierentwintig mensen werden gearresteerd, braken gisteren uit na een demonstratie van zo’n vierduizend linkse activisten tegen een bijeenkomst van Europese en Aziatische ministers van Buitenlandse Zaken. De demonstratie, waar bijna drieduizend politiemensen voor waren opgetrommeld, was volgens Duitse autoriteiten de generale repetitie van de actievoerders voor de naderende G8-top in Heiligendamm. De betogers wierpen barricades op en gooiden met stenen naar de politie, die onder meer reageerde met het waterkanon. Foto AFP A police officer with his weapon drawn is hit by an unidentified liquid thrown at him after thousands of demonstrators protested against the 8th ASEM Foreign Ministers meeting been held in the northern German city of Hamburg 28 May 2007. AFP PHOTO DDP/ROLAND MAGUNIA GERMANY OUT AFP