BlueMouse

www.teksoftco.com, meer gsm-nieuws op nrc.nl/hebben Muizen op je telefoon.

Worddocumenten, pdf’jes en Excelsheets bekijken op je telefoon? Dat is voor een moderne smartphone gesneden koek. Naarmate je gsm meer van dat soort kunstjes kan en in een mobiel kantoor verandert, wordt het echter lastiger om alle functies te bedienen met een simpele navigatietoets. Natuurlijk zijn er telefoons die je met een touchscreen en een stylus kunt bedienen, maar die zijn vaak nogal lijvig.

Daarom heeft softwarebedrijf Teksoft het programmaatje BlueMouse ontwikkeld, waarmee je een gewone gsm kunt bedienen met een externe muis. Het enige wat nodig is: een telefoon die op Windows Mobile 5 (Pocket PC) draait en een muis met bluetoothontvangst.

Om te bewijzen dat niet alleen zakelijke gebruikers profijt hebben van een muis die door de Excelsheets heen kan wandelen, laat Teksoft zien dat hun muissoftware ook prima werkt met Patience en Bubble Breaker, de games die standaard bij Windows Mobile zitten. Prijs: vijftien euro, maar er is ook een gratis testversie beschikbaar.

Marc Hijink

www.teksoftco.com, meer gsm-nieuws op nrc.nl/hebben