Bleekemolen slaat diner met prins over

Autocoureur Jeroen Bleekemolen won zondag de race voorafgaand aan de Formule 1 in Monaco.

Waar de Nederlandse autocoureur Christijan Albers zondagmiddag uitviel bij de Formule 1-race in Monaco, deed landgenoot Jeroen Bleekemolen het eerder op de dag een stuk beter. De autocoureur won de race in de Porsche Supercup. Zijn broer Sebastian – beiden zijn zoons van coureur Michael Bleekemolen – werd vijfde. Afgelopen seizoen was Jeroen Bleekemolen eerste rijder bij het Nederlandse team in de A1-klasse, de door een oliesjeik opgezette tegenhanger van Formule 1.

Hoe belangrijk is een overwinning in de Porsche Supercup?

„Het is een hoog aangeschreven klasse waarin de concurrentie zwaar is omdat de auto’s gelijkwaardig zijn. De meeste van de elf races worden voor een Europese Formule 1-race gereden. Een van de wedstrijden is buiten Europa, vorig jaar in Indianapolis en dit jaar in Bahrein. Zeker als je de race in de straten van Monaco wint is dat goed voor je naam als coureur.”

Hoe voelt winnen in Monaco?

„De sfeer is uniek. Het is een straatrace waarbij alles samenkomt wat rijk is. Auto’s, jachten, ze laten alles zien wat ze hebben. Het is speciaal voor zo’n publiek over normale autowegen langs huizen te rijden. Na afloop van de Grand Prix geeft prins Albert een diner waarbij hij uitnodigt wie hij wil. Het leek hem leuk ook mij te vragen. Heel grappig. Helaas vloog ik zondagavond al terug naar Nederland. Voor het etentje met de prins moet ik volgend jaar dus weer winnen in Monaco.”

Wat zijn je plannen voor het komende raceseizoen?

„Het wordt een druk jaar, waarbij ik in een heleboel klassen wil rijden, waaronder de Porsche Supercup. Ook ga ik in principe weer voor het Nederlandse A1-team rijden. Ik heb nog geen definitieve afspraak met teambaas Jan Lammers gemaakt, maar de bedoeling is nog een seizoen verder te gaan.”