7 Koken

Grillen & roosteren Serie Kook & co Uitgeverij Inmerc, prijs 9,95 euro

Serie Kook & co

Uitgeverij Inmerc, prijs 9,95 euro

Inmerc, uitgeverij van onder meer het tijdschrift Special Bite over bijzondere restaurants in Nederland, is begonnen met een nieuwe kookboekenserie getiteld Kook & co. De boeken behandelen elk één kookthema dan wel product. Zo is er Grillen & roosteren, Pasta & lasagne, Pannekoeken, blini’s en crêpes, en het uit de toon vallende De slanke keuken. In tegenstelling tot de andere is dit laatste een boek waar je iedere dag iets uit kunt maken. Een week lang pannekoeken of rijst gaat snel vervelen, en dat doen de boeken over die thema’s dan ook. Wel handig zijn de enorme foto’s en de stapsgewijze uitleg met variatie- en wijntips. Bij alle recepten staat de moeilijkheidsgraad en met een sterrensysteem wordt verteld hoe duur de gerechten zijn. Aanraders zijn de lasagne met eekhoorntjesbrood uit Pasta & lasagne, en de boekweitflensjes met rucola en tomaat uit Pannekoeken, blini’s en crêpes. (TK)

Met bijdragen van Carola Janssen, Titia Ketelaar, Henk Leenaers en Marleen Luijt